Dit jaar was hij al te gast bij de gastschrijver van dit jaar, criticus en schrijver Joost de Vries, om te spreken over het onderwerp ironie – waarbij hij de gastheer volledig overvleugelde – en waarschijnlijk heeft hij zo’n goede indruk gemaakt dat P.F. Thomése gevraagd is om als gastschrijver terug te komen bij de Rijksuniversiteit Groningen. De (deels openbare) colleges worden in het najaar gegeven.

Het thema wordt ‘onleesbare boeken’.

Dit thema komt steeds terug in de openbare lezingen van gastschrijver P.F. Thomése. Hij wordt geïnterviewd over zijn veelzijdige oeuvre en gaat zelf in gesprek met collega-schrijvers Tonnus Oosterhoff en Griet Op de Beeck over de (on)leesbaarheid van hun werk.

Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. Groningen volgde de universiteit van Leiden die het gastschrijversschap in 1985 introduceerde.

Lees meer op de site van SLAG.

0