De luisterboek Award 2016 is gewonnen door Karakter van Bordewijk gelezen door Adriaan van Dis(Nijgh & Van Ditmar/Rubinstein). Dat is vanavond in het radioprogramma Kunststof bekendgemaakt. Volgens de jury voelt Van Dis zich verwant met de jonge Katadreuffe. ‘Het is zeer opvallend hoe modern de Nieuwe Zakelijkheid van Bordewijk uit Van Dis’ mond klinkt. Hij maakt geen stemmetjes, maar zet verschillende personages heel licht aan. Van Dis past bij dit verhaal.’

Ook genomineerd en waren Alsof het voorbij is van Julian Barnes, gelezen door Bas Keijzer (Atlas Contact/Rubinstein), Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen, gelezen door Jan Meng (Meulenhoff/Rubinstein), Overleven op de K2 van Wilco van Rooijen, gelezen door Bas Keijzer (Carrera/Rubinstein) en ten slotte In de ban van de krekel, in de ban van de mier van Geert Mak, gelezen door Geert Mak (Atlas Contact/Fosfor).

Vorig jaar won Een weeffout in onze sterren van John Green en voorgelezen door Beatrice van der Poel (Lemniscaat/Rubinstein). Naast Vincent Bijlo bestaat de jury van de Luisterboek Award dit jaar uit uit Milouska Meulens, Tuffie Vos, Vivianne Bendermacher en Job Cohen.