Jarenlang vond het boekenfestival Manuscripta plaats in Amsterdam, op het terrein van de Westergasfabriek, maar de laatste twee edities trok het festival – dat traditioneel de opening van het boekenseizoen inluidt – de ‘provincie’ in: Utrecht en Zwolle. Dit jaar keert Manuscripta toch weer terug naar de hoofdstad.

Het festival sluit namelijk aan bij de Boekenparade. De Boekenparade wordt georganiseerd in het kader van 2016 Jaar van het Boek in samenwerking met EYE filmmuseum en de Tolhuistuin.

Op zaterdag 3 september vindt op de Boekenparade Manuscripta plaats. ‘Op diverse podia treden overdag en ’s avonds auteurs op, zijn er meet-and-greets en worden er literaire concerten gegeven,’ staat in het persbericht. Ook wordt de Europese Literatuurprijs uitgereikt en de Elspeet Boekverkoper van het jaar bekendgemaakt.