Dat Zwarte Piet verandert is vanzelfsprekend, schrijven Paul Römer (Algemeen Directeur NTR) en Carel Kuyl (Mediadirecteur NTR) vandaag in een reactie op een brief van 120 bekende Nederlanders die vinden dat Zwarte Piet in zijn huidige vorm een karikatuur is die racisme uitdraagt.

Dat NTR veranderingen zou tegenhouden en medewerkers ontslaat is volgens de briefschrijvers een karikatuur. De bn’ers willen gewoon te veel en te snel:

Dat Zwarte Piet verandert, is evident en vanzelfsprekend. Het gaat alleen nog maar over de manier waarop en vooral over de snelheid van die verandering. De makers van het Sinterklaasjournaal zitten midden in dat gecompliceerde proces. Ze hebben eerder laten zien waar ze toe in staat zijn. Een behoedzame en subtiele metamorfose zoals de briefschrijvers terecht opmerken. Dat geeft ons vertrouwen in de afloop.

Lees de hele reactie van NTR hier

0