Nogal schrikken voor de Stichting Schrijvers School Samenleving, want de Raad voor Cultuur die vandaag met een rapport voor de komende jaren uitkwam adviseert negatief over de subsidie-aanvraag van 650.000 euro:

De Raad voor Cultuur adviseert Stichting Schrijvers School Samenleving geen subsidie toe te kennen, tenzij de stichting een nieuw activiteitenplan indient dat voldoet aan de volgende voorwaarden.

In het nieuwe activiteitenplan formuleert SSS haar beleid ter bevordering van de efficiency van de eigen organisatie en geeft ze nadere invulling aan de samenwerkingsverbanden, het publieksbereik en (digitale) productinnovatie.

SSS toont aan op welke wijze de organisatie bijdraagt aan leesbevordering. In het ingediende plan blijft onduidelijk of de activiteiten daadwerkelijk effectief zijn.

SSS ontwikkelt verder een efficiënt samenwerkingsverband met Stichting De Schoolschrijver, die zich op een overeenkomstige wijze ten doel stelt kinderboekenschrijvers gedurende langere tijd als ‘gastschrijver’ te verbinden aan Nederlandse basisscholen. De raad verwacht dat een samenwerking tussen de twee stichtingen tot innovatie en ondernemerschap leidt – elementen die hij nu mist bij SSS.

Het lijkt of de stichting met een aanpassing en verduidelijking van het eigen plan alsnog een subsidie kan binnenhalen. Lees hier meer.

Lijkt ons ook wel nodig, want als er één voor schrijvers en literaire festivals goedwerkende partner is dan is het de SSS wel.