Tonnus Oosterhoff stopt met digitale poëzie. Aan zijn volgers stuurde hij de volgende mededeling:

Ongetwijfeld heeft u gemerkt dat er al enkele jaren geen nieuwe gedichten meer verschenen op de site www.tonnusoosterhoff.nl. Mijn belangstelling verplaatste zich naar andere onderdelen van de literatuur*. Daarom heb ik besloten de site in deze vorm op te heffen, over enkele dagen zal hij van het ondermaanse verdwijnen.

Binnenkort start ik echter een archiefsite waarop al mijn bewegende gedichten en veel (oude en nieuwe) vertalingen te vinden zullen zijn.

Jarenlang gold Tonnus Oosterhoff als een voorloper in het genre (als je deze poëzie al als een genre kunt beschouwen). Het experiment met de vorm, waarbij op het scherm zinnen weggehaald worden, woorden toegevoegd worden en verdwijnen, zette zich ook voort in enkele bundels waarin woorden en zinnen doorgestreept werden en zinnen in handschrift bij de gedichten werden geplaatst.

Op Neerlandistiek.nl zwaait Marc van Oostendorp de digitale dichter uit en gaat hij in op de vraag waarom het genre niet tot leven komt:

Misschien moet de techniek zich ook gewoon nog verder ontwikkelen – om de Flash-filmpjes te maken die Oosterhoff publiceerde had je gespecialiseerde kennis nodig en het formaat heeft het ook niet voor niets niet gehaald als definitieve standaard. En dan speelt mogelijk ook nog een rol dat vooralsnog niemand weet hoe je aan het digitale formaat ook maar een cent kunt verdienen.

0