Toen Tommy Wieringa halverwege mei een harde column schreef over de kwestie Abou Jahjah plaatste uitgeverij De Bezige Bij de column niet meer door op haar Facebookpagina. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Wieringa zijn volgende boek bij Hollands Diep zou uitgeven. Opeens deelde de Facebookpagina van de uitgeverij weer de column ‘van onze auteur Tommy Wieringa’ vanaf diens eigen Facebookpagina. Vandaag staat de column weer gewoon voluit op de Facebookpagina.

In Het Parool van gisteren sprak interim-directeur Johan de Koning ook over het vertrek van Wieringa. Tegen Maarten Moll benadrukte hij het eenmalige karakter van het Hollands Diep-avontuur:

Eenmalig, zo heeft Tommy het ook gezegd in dat krantenbericht van afgelopen zaterdag. De kop was erg misplaatst (‘Bezige Bij-auteur Wieringa vliegt uitgever Ammerlaan achterna’, red.). Die klopt ook niet met de actualiteit. Bij Holland Diep geeft hij een boek over natuurobservaties uit. Zijn nieuwe roman komt gewoon weer bij De Bezige Bij uit.

‘We zitten niet op het niveau van ruzie maken,’ suste de interim-directeur de boel verder.