Hij mocht als appetizer voor zijn optreden in de loofgangen één gedicht voorlezen op het theeveld en aanstormend dichter Bram van Harlingen Kobus Carbon Raymond Haans greep zijn kans. Hij vroeg zijn vriendin Esther Porcelijn, even aanstormend, om voor hem op het veld te gaan zitten, want hij wilde een een liefdesgedicht voordragen. Nadat het gedicht ten einde was liep Raymond op zijn vriendin af, knielde en vroeg haar ten huwelijk. Tot opluchting van het hele veld, zei ze ‘Ja’.

Ook de tweede dag van Dichters in de Prinsentuin werd weer enorm druk bezocht. Je kon op het theeveld wel het verschil merken tussen dichters die contact met het publiek zoeken (zoals Maarten Inghels, Ester Naomi Perquin en Erik Jan Harmens) en dichters die dat helemaal niet doen (Martin Reints: ‘Ik had iets willen zeggen ter introductie maar er kwam niets, dus ik begin maar gewoon.’) Een klein overzicht in beeld.

Jean Pierre Rawie

Hannah van Binsbergen

Maarten Inghels

Kim Moore

Karel ten Haaf

Daniel Dee

toeschouwer

Aanzoek Bram van Harlingen Esther Porcelijn

Jan Glas en Kim Moore

Ester Naomi Perquin

Erik Jan Harmens

Lize Spit