De Piter Jelles Priis 2016 gaat naar Nyk de Vries voor zijn roman Renger (De Arbeiderspers). Dat melden diverse Friese media. De vierjaarlijkse prijs van de gemeente Leeuwarden wordt soms uitgereikt aan een schrijver voor zijn gehele oeuvre (Kees ’t Hart, Sjoerd Leiker), soms voor een apart werk, soms voor iemands verdiensten. Nyk de Vries kan 2500 euro op zijn bankrekening bijschrijven.

In de jury zaten Sjoerd IJbema (journalist), Hinke Wiersma (Bibliotheek Leeuwarden) en Ronnie Terpstra (boekhandel van der Velde). In het juryrapport schreven zij:

Het Nederlandstalig romandebuut van Nyk de Vries kan zich meten met eerdere debuten van schrijvers die in een provincie opgroeien. De thematiek doet denken aan Joe Speedboot van Tommy Wieringa en de eerste delen van De Tandeloze Tijd, waarin A.F.Th. van der Heijden zijn jeugd in Brabant beschrijft.

Renger komt ook in Friese vertaling uit bij de Afûk.