Februari 2017. Dat is de maand waarin DJ, de lang aangekondigde roman van Kluun eindelijk uitkomt meldde uitgever Joost Nijsen van Podium gisteren op Twitter. We duimen, want het boek is al een paar keer eerder vroegtijdig aangekondigd.

November 2013: De catalogus voor het voorjaar 2014 kondigt de nieuwe roman van Kluun aan. Het boek gaat over een wereldberoemde DJ die na een schandaal in Amerika in Kluuns huis onderduikt. ‘Die ziet zijn appartement veranderen in een eenentwintigste-eeuws Achterhuis.’

Juni 2014: De roman wordt uitgesteld tot januari 2015.

November 2014: het wordt toch geen januari 2015.

Juli 2015: Verschijnt het boek überhaupt nog wel? Podium heeft het boek van de site gehaald.

Augustus 2016: Uitgever Joost Nijsen kondigt een verrassing aan voor oktober: ‘Kluun is zover en brengt in oktober zijn langverwachte nieuwe roman DJ.’