De nieuwste Harry Potter stond meestal garant voor een eerste plek in de Bestsellerlijst, maar de nieuwste Harry Potter (die inmiddels een stukje ouder is), Harry Potter en het vervloekte kind, heeft deze keer de magische eerste plek niet weten te bereiken. J.K. Rowling moet het zusje van Holleeder voor laten gaan. Toch is het boek beter verkocht dan Thomas Dekker, mijn gevecht, ondanks de ruime media-aandacht (DWDD, Pauw) en de duizenden mensen die dezelfde grap over de Duitse vertaling Twitterden en Facebookten.

De biografie van Eva Rover over Boudewijn Büch kwam binnen op plek 17. ECI Literatuurprijswinnaar Martin Michael Driessen wist met zijn Rivieren opnieuw niet door te dringen in de Bestseller 60, wat misschien aangeeft dat zelfs een grote literaire prijs geen enkele invloed meer heeft op de verkoop. Welk tv-programma nodigt Driessen eens uit naar aanleiding van zijn prijs?