Terwijl Rivieren van ECI Literatuurprijswinnaar Martin Michael Driessen de bestsellerlijst niet gehaald heeft, zorgt het winnen van de NS Publieksprijs van Peter de Smet voor Pogingen iets van het leven te maken, Het geheime leven van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar voor een opleving in de toch al florissante verkoop. (De NS Publieksprijs is een prijs voor bestaande bestsellers.) Stond Hendrik Groen vorige week nog op de 15e plek, deze week is de roman gestegen naar de 7e plek. Tot nu toe heeft de komische roman het complete jaar in de bestsellerlijst gestaan, in 2014 slechts drie weken en in 2015 het merendeel van het jaar, maar de verkoop is het afgelopen jaar juist gestegen in plaats van gedaald.

Het tweede deel van Hendrik Groen, Zolang er Leven is. Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar, is een iets minder groot verkoopsucces, al steeg dat boek van de 54e plek vorige week op de Bestseller 60 naar plek 31 deze week.