In februari verschijnt een nieuwe vertaling van Les liaisons dangereuses van Choderlos de Laclos. De roman door Martin de Haan vertaald onder de titel Riskante relaties heeft een voorkant waarop een tekening staat afgebeeld van een zeemeermin die vergeten heeft haar bovenstukje aan te doen. Dat zorgde bij het opladen van de pdf bij Issuu al voor de nodige problemen in november.

Gisteren bleek dat het o zo preutse Facebook deze tekening ook te ver vond gaan. De Arbeiderspers heeft het omslag van de catalogus nu maar digitaal veranderd. Er staat nu een tekening van een mus op. Wel met zijn dikke reet naar de kijker, maar dat vindt Mark Zuckerberg niet erg.

Al eerder viel een zeemermin ten prooi aan de censuur van Facebook.

Wie de rest van de catalogus van De Arbeiderspers wil zien kan hier, op eigen risico, terecht.