Het boek Dangerous was op voorhand al een bestseller, maar uitgeverij Simon & Schuster ziet een maand voor het uitbrengen van het boek af van uitgave nadat er een interview is opgedoken uit april vorig jaar waaruit Yiannopoulos het eingszins provocerend heeft over dat hij als puber een seksuele relatie had met een oudere man (een priester).

Wat alle andere uitspraken van Yiannopoulos niet wisten te bewerkstelligen gebeurde nu wel: Simon & Schuster zien af van publicatie. Yiannopoulos heeft ook per direct ontslag genomen bij het ultra-conservatieve Breitbart (waar Trump Steve Bannon vandaan haaalde). In een persconferentie benadrukte Yiannopoulos dat hij zelf het slachtoffer was van misbruik en dat hij juist streed tegen pedofielen. Dat het interview van bijna een jaar geleden nu juist opdook ziet hij als een poging om hem als conservatief monddood te maken.

Volgens Yiannopoulos komt het boek dit jaar alsnog uit bij een andere uitgeverij, waarschijnlijk aangevuld met nog een hoofdstukje.