Het jaarlijkse dichtersfestival Poetry International wordt van 30 mei tot 4 juni voor de 48ste keer gehouden in Rotterdam. Het festival gaat van start in de Rotterdamse Schouwburg, de andere festivalonderdelen spelen zich af in in de zaal van het Ro Theater aan de William Boothlaan.

De Nederlandse poëzie wordt vertegenwoordigd door Cees Nooteboom (83) en Mischa Andriessen (46). Dit jaar worden er verder dichters verwelkomd uit onder andere Italië (Roberto Amato), België (Stefan Hertmans), Jamaica (Ishion Hutchinson), Frankrijk (Anne Kawala), Australië (John Kinsella), Canada (Marianne Morris), de Verenigde Staten (Michael Palmer), Duitsland (Jan Wagner), Japan (Gozo Yoshimasu).

Tijdens Poetry International wordt voor de dertigste keer de C. Buddingh’-prijs uitgereikt. Vorig jaar ging de prijs voor het beste poëziedebuut naar Marieke Rijneveld voor haar bundel Kalfsvlies. In 2009 won Mischa Andriessen de Buddingh’-prijs. Het Poetry-affiche werd dit jaar ontworpen door Floor Houben.