Het is de manier om een auteur kwijt te raken: een boek niet inzenden voor een literaire prijs. Uitgeverij Meulenhoff raakte op die manier Auke Hulst kwijt. Atlas Contact komt zelf met het nieuws naar buiten dat ze een boek vergeten zijn in te sturen: We hadden liefde, we hadden wapens van Christine Otten.

Het persbericht luidt:

Uitgeverij Atlas Contact heeft nagelaten de roman We hadden liefde, we hadden wapens van Christine Otten in te sturen voor de Libris Literatuur Prijs 2017. Wij betreuren het zeer dat dit door een administratieve fout heeft kunnen gebeuren. De uitgeverij heeft maatregelen genomen om herhaling van deze ernstige fout in de toekomst te voorkomen.

We hadden liefde, we hadden wapens verscheen in oktober 2016 en geldt als een nieuw hoogtepunt in het eigenzinnige oeuvre van Christine Otten. Geschreven tegen de achtergrond van hernieuwd oplevend racisme zowel in Amerika als in Europa, is We hadden liefde, we hadden wapens brandend actueel. In de pers kreeg het boek veel lof en aandacht. NRC Handelsblad gaf het boek vier sterren, Trouw noemde het ‘een belangrijk en urgent verhaal’.

In januari van dit jaar werd We hadden liefde, we hadden wapens bewerkt voor het theater. Het boek is nadrukkelijk het uitgangspunt van de muziektheatervoorstelling waarin Otten nauw heeft samengewerkt met regisseur Jörgen Tjon a Fong en de acteurs. De theatervoorstelling is tot eind maart in de theaters te zien.

Marloes Otten recenseerde de roman op Tzum.

Zie hier de groslijst van alle ingezonden boeken voor de prijs.