Het was vorig jaar even schrikken voor de SSS (Schrijvers School Samenleving) toen de Raad voor Cultuur voorstelde om de subsidie voor de stichting te schrappen, tenzij het bestuur aan allerlei voorwaarden ging voldoen, onder andere hechter samenwerken met De Schoolschrijver. De soep werd niet zo heet gegeten als hij werd opgediend, maar het persbericht dat de nieuwe naam aankondigt, De Schrijverscentrale (als in taxicentrale), voldoet helemaal aan de newspeak die verwacht werd door het ministerie.

De organisatie heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om zich voor te bereiden op de toekomst. [directeur Anne] Zeegers: ‘Dat was niet alleen nodig voor het behoud van de broodnodige subsidie van OCW, maar vooral vanuit onze eigen behoefte om een sterke, moderne organisatie te zijn met een culturele ondernemersgeest die aansluit bij de vraag van de markt en vernieuwende activiteiten aanbiedt.’

Er is ook een nieuwe site in de lucht. Daarop kun je bijvoorbeeld lezen wat de thema’s van Özcan Akyol zijn: ‘Azië – Familie – Misdaad – Sport’.