Op 15 juni komt de korte versie (55 minuten) van Etgar Keret: Based on a True Story over de Israëlische verteller van merkwaardige en soms morbide verhalen op tv in Het uur van de Wolf op NPO2, maar de langere versie (70 minuten) van die film, gemaakt door Rutger Lemm en Stephane Kaas is nog te zien op vier plekken. Op zondag 28 mei in het Ketelhuis in Amsterdam, op woensdag 31 mei in Lux Nijmegen, op dinsdag 13 juni in FC Hyena in Amsterdam en op donderdag 22 juni in Focus Filmtheater te Arnhem. De makers zullen daarbij aanwezig zijn.

In 2013 besloten Kaas en Lemm een film te maken over de schrijver. Rutger Lemm:

In vier jaar tijd gooiden we allerlei ideeën erin: reconstructies van zijn anekdotes (met Etgar zelf als acteur) en het maakproces (met onszelf als belabberde acteurs), animaties van zijn verhalen (door Bafta-winnares Nina Gantz) en interviews met vrienden en familie, onder wie Ira Glass, Gary Shteyngart en Jonathan Safran Foer. Het is een film over de diepe menselijke behoefte om verhalen te vertellen.

Volg de filmmakers ook op hun facebookpagina.

Hieronder de trailer en twee scènes die de film niet gehaald hebben.

Etgar Keret: Based on a True Story from BALDR Film on Vimeo.