In de nieuwe HP/De Tijd een vraaggesprek met Dimitri Verhulst anar aanleiding van zijn laatste dichtbundel. Daarin komt ook zijn televisieavontuur aan de orde. Made in Europe krijgt geen vervolg. Dat leek al niet voor de hand liggend na de kritiek die Verhulst eerder uitte. In zijn gesprek met Nick Muller doet hij er nog een schepje bovenop:

Ik heb zo’n gevoel dat een televisiebedrijf als de VPRO – maar dat geldt voor elke omroep – een wespennest is van mensen die elkaar weinig gunnen en af en toe maar iemand naar beneden moeten schoppen om zichzelf omhoog te werken. Je wordt constant geconfronteerd met centen ook. […] Wij stonden om kwart over acht geprogrammeerd op de zondagavond, recht tegenover Boer zoekt vrouw. En als we het dan hebben over de waardeverhoudingen in Nederland: Boer zoekt vrouw had drie miljoen kijkers, wij 280.000 voor Made in Europe. Dat wantrouwen tegen de massa is dus gegrond.

In het interview heeft Verhulst het ook over een overschatte collega:

Als iemand beweert dat de roman dood is, dan heeft hij waarschijnlijk alleen Knausgård gelezen.

lees het hele interview hier op Blendle (€ 0,99)