Lydia Rood, Jacques Vriens, Ted van Lieshout, Nannie Kuiper, Dolf Verroen, Harm de Jonge, Ludwig Volbeda: het zijn maar een paar schrijvers uit een hele reeks die de petitie van Rindert Kromhout om kunst en cultuur in het onderwijs aan kinderen en aan leraren in opleiding te verankeren ondersteunen. Onderschrijvers van de petitie willen

* dat het in een steeds multicultureler Nederland van essentieel belang is dat kinderen, willen zij opgroeien tot verdraagzame volwassenen, elkaars culturen, verhalen, achtergronden, religies leren kennen.
* Het onderwijs is bij uitstek geschikt kinderen die kennis te geven, maar krijgt daarvoor te weinig ruimte.
* De aandacht hiervoor zou niet moeten afhangen van de motivatie van de leraar die voor de klas staat, maar van landelijk beleid.

Lees de Annie M.G. Schmidt-lezing ‘De rattenvanger van Weesp. Over het belang van kunst- en cultuuronderwijs in multicultureel Nederland’ van Rindert Kromhout na, waarin hij de achtergronden voor deze petitie schetst.

Teken de petitie hier.

(Illustratie via Flickr Commons)