In het programma Nooit meer slapen zijn zojuist de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs bekendgemaakt. Het is de laatste keer dat de VSB deze prijs sponsort. De prijswinnaar ontvangt een cheque van 25.000 euro. De uitreiking is op 25 januari in Diligentia Den Haag, op de eerste dag van de Poëzieweek, vanaf 7 januari zijn de dichters te zien op verschillende podia in Nederland en Vlaanderen. De korte toelichtingen van de jury zijn hier na te lezen.

De genomineerden zijn:
* Joost Baars – Binnenplaats (Van Oorschot)
* Charlotte Van den Broeck – Nachtroer (De Arbeiderspers)
* Marije Langelaar – Vonkt (De Arbeiderspers)
* Tonnus Oosterhoff – Ja Nee (De Bezige Bij)
* Mieke van Zonneveld – Leger (De Bezige Bij)

In de jury zitten dit jaar Maaike Meijer (voorzitter), Hannah van Binsbergen, Anikó Daróczi, Cathérine De Kock en Geertjan de Vugt.