Eva Meijer heeft met met Het vogelhuis de Halewijnprijs 2017 gewonnen. De Halewijnprijs wordt dit jaar voor de 31ste maal uitgereikt door de gemeente Roermond. Eerder werd de prijs onder andere gewonnen door Tommy Wieringa, Arthur Japin, Esther Gerritsen en Benny Lindelauf. De Reinaerttrofee 2017 voor het Beste Boek volgens de jongeren van Roermond gaat dit jaar naar Christine Otten voor We hadden liefde, we hadden wapens

Andere genomineerden waren, Murat Isik met Wees onzichtbaar; David Nolens met De waan van Cotard; Annel de Noré met Vers vlees oud bloed en Chris de Stoop met Ex-reporter en met Dit is mijn hof.

Eva Meijer is volgens de jury ‘een groot literair talent met een belangrijke boodschap. Zij weet in haar werk deze zaken op een overtuigend eigenzinnige manier te combineren. In een mooie natuurlijke schrijfstijl toont zij dat er een wereld te winnen valt, wanneer menselijke dieren oog krijgen voor communicatie van en met niet-menselijke dieren.’

De uitreiking is zondag 11 maart in Roermond.

0

Reacties