Vanaf komende zaterdagochtend is er geen Nieuwsshow meer te horen op de radio, maar wel Nieuwsweekend. Een voortzetting van hetzelfde programma onder een andere naam bij omroep Max. Mieke van der Weij en Peter de Bie ontvangen als vanouds gasten in de radiostudio en ook de boekenrubriek blijft bestaan. Ingrid Hoogervorst gaat echter niet mee naar omroep Max. Afgelopen zaterdag nam ze in een wat rare laatste uitzending met vervangpresentators, waaronder de kwade genius Jan Mom, afscheid van de rubriek. Hoogervorst vormde samen met Arie Storm (die na een conflict met Mieke van der Weij het veld moest ruimen) en Pieter Steinz het trio opvolgers dat de legendarische Martin Ros moest doen vergeten.

Ingrid Hoogervorst: Die Martin Ros, daar luisterden we natuurlijk allemaal wel naar, maar dat was meer hilarisch. […]
Jeroen Vullings: Zijn kracht was: hij was heel samenzweerderig. Hij wist dan met de onschuldige presentator wist ie dan te belagen door te zeggen dat het altijd over seks ging, het hele erge. Ik moet bekennen: ik ben er ook wel eens in getrapt. Ik heb wel eens een boe gekocht dat ie had aangeraden: een dodelijk saaie biografie van Alexander de Grote die zich heel slecht verhield tot wat hij erover verteld had.

Wat zag Hoogervorst als haar belangrijkste taak als radiocriticus?

Dit is mijn honderdzeventigste uitzending. Dus ik heb honderdzeventig uitzendingen gedaan. Mijn belangrijkste taak is enthousiasmeren. Dus luisteraars vertellen: joh, hè, lees dat boek want dat is zo’n geweldige leeservaring, het is zo’n mooi boek, dat mag je gewoon niet… Maar goed, dat doe ik al mijn hele leven lang, hè.

Luister de laatste boekenrubriek hier na.

Jeroen Vullings en Onno Blom verhuizen wel mee naar Nieuwsweekend.