Drie boeken staan op de shortlist ANV Debutantenprijs 2018:

Rinske Hillen – Houtrot (Querido)
Patricia Jozef – Glorie (De Geus)
Arjen van Veelen – Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken (De Bezige Bij)

De honderden Kernjuryleden die zich al hebben aangemeld gaan vanaf nu de drie boeken lezen en beoordelen. Op zondag 1 juli wordt in het Dordrechts Museum de winnaar van de ANV Debutantenprijs bekendgemaakt.

De vakjury bestaat uit Jelle van Riet, literair journaliste voor De Standaard, interviewster en presentatrice, jurylid ECI literatuurprijs; Ester Op de Beek, universitair docent aan de universiteit Leiden; Kees Snoek, hoogleraar Nederlandse letterkunde en cultuurgeschiedenis aan de Sorbonne in Parijs; Arjan Peters, literair redacteur van de Volkskrant, en voorzitter Casper Markesteijn, publicist, schrijver en voorzitter van DordtLiterair.