Een spraakmakend interview in NRC Handelsblad, een optreden bij Jinek, een optreden bij Nooit meer Slapen; waarna vele columns volgden over de claim van Van den Boogaard dat hij de zoon is van Prins Bernhard. Kortom een betere publiciteitscampagne kun je niet verwachten. De Bezige Bij ondersteunt al die aandacht ook nog met een billboard-campagne. Vorige week kwam het boek binnen op plaats 56 van de Bestseller 60, maar deze week is de roman daar alweer uit verdwenen.

De enige hoop is nu gevestigd op het Boekenpanel van De Wereld Draait Door dat morgen (de laatste dinsdag van de maand was de hele uitzending gewijd aan Mies Bouwman) Kindsoldaat nog een boost kan geven.

Opvallend in de Bestsellerlijst is vooral Raadselvader van Jolande Withuis, die vanuit het niets op plaats 8 binnenkomt. In die vader zijn de lezers blijkbaar meer geïnteresseerd.