Kluun verlaat uitgeverij Podium; dat is vandaag bekend geworden. Hij ruilt de uitgeverij van Joost Nijsen in voor Uitgeverij Lebowski. Lange tijd was Kluun de kurk waarop uitgeverij Podium dreef (zijn roman Komt een vrouw bij de dokter werd een enorme bestseller), maar de laatste boeken van de schrijver konden dat succes al niet meer evenaren.

Zijn roman DJ verscheen vorig jaar en verliet al na twaalf weken de Bestseller 60. Zelf zegt Kluun over zijn overstap:

(…) voor mijn nieuwe roman merkte ik dat ik toe was aan een andere omgeving. Ik heb met geen enkele andere uitgeverij gesproken. Oscar [Oscar van Gelderen, red.] en ik waren er na twee gesprekken al uit. Ik heb zin in de samenwerking en nog altijd ontzettend veel last van ambitie.

Joost Nijsen van Podium heeft inmiddels ook gereageerd op het vertrek van Kluun. Op zijn Facebook-pagina schrijft hij:

Wij doen, met een dikke 2 miljoen verkochte boeken op ons conto, een satijnen strik om het gedeelde verleden.

De schrijver zal bij Lebowski niet langer onder de naam Kluun romans publiceren, maar onder zijn volledige naam Raymond van de Klundert.