De dagboeken van Hendrik Groen zijn niet meer weg te denken uit de bestsellerlijst. Het eerste deel (Pogingen iets van het leven te maken) staat dit jaar vier jaar in de Bestseller60, het tweede deel (Zolang er leven is) staat al drie jaar in de lijst. Veel lezers wachten waarschijnlijk op een nieuw deel van zijn dagboek, maar dat dagboek komt er niet, want Hendrik Groen publiceert namelijk in juni een roman.

De roman werd al in het laatste dagboek aangekondigd. Volgens uitgeverij Meulenhoff gaat de roman over Arthur Ophof, een vijftigjarige man uit Purmerend die een uitgeblust leven leidt. Wanneer zijn werkgever hem ontslaat, ontvouwen zich onverwachts mooie perspectieven op een geheel nieuw leven.

Ook heeft de uitgeverij de titel bekendgemaakt van de roman: Leven en laten leven.

Eerder werd al bekend dat Peter de Smet schuilgaat achter het pseudoniem van Hendrik Groen.

0

Reacties