Menno Hartman, de founding father van de website Literair Nederland, vraagt in een nieuwsbrief en in een bericht op de site de lezers om een bijdrage, zodat via crowdfunding € 2.955,- bijeengebracht kan worden om de site weer een jaar draaiende te houden. Hartman:

Wij zullen ook eerlijk zijn: Literair Nederland heeft een wat hoger ambitieniveau. Onze ‘dagelijkse’ kosten zijn op jaarbasis zo’n € 1.755,- (postzegels € 775,-, hosting € 500,- , redactiebijeenkomsten € 480,- ).

En dan willen we graag voor € 1.200,- verbeteringen aanbrengen, waardoor zoeken in het archief eenvoudiger wordt en lezers en zoekmachines stukken sneller kunnen vinden.

De plannen zijn ook ambitieus:

Literair Nederland heeft het afgelopen jaar aan de leescultuur bijgedragen met wekelijks gemiddeld vier recensies, op jaarbasis zo’n 198 recensies van en berichten over dichtbundels, tijdschriften, essaybundels, Nederlandse en vertaalde romans, columns en interviews met schrijvers en vertalers. We dragen in publieksbereik en titelkeuze inmiddels aanmerkelijk bij aan de literaire kritiek in Nederland. In 2018 gaan we bovendien meer interviews publiceren en zullen we dichter op het nieuws zitten.

Je kunt hier doneren om Literair Nederland in de lucht te houden.

(foto via Flickr Commons)