En ja hoor, in het kader van seksisme in de literaire wereld, we hebben weer een gevalletje te pakken. En ik ben er niet eens naar op zoek. Kun je nagaan. Op de website www.boekenweek.nl worden tien boeken genoemd waarin natuur een rol speelt. Niet één van de genoemde boeken is geschreven door een vrouw.

Het klopt wat Jansen zegt, als je op de themapagina kijkt zie je op dit moment alleen maar boeken van mannen staan. Van ‘W.F.Th. Hermans’ (sic) tot Jan van Mersbergen. Alleen De verwarde cavia (Paulien Cornelisse) is er als vrouw aan toegevoegd.

Jansen wordt gesteund door collega Manon Uphoff:

Raar. Onnodig. Niet redelijk. Niet terecht. Niet REDELIJK te verklaren. Lui. Kortzichtig. Bekrompen en/of gemakzuchtig zonder de eigen gemakzucht te willen onderzoeken. De mensen die zo’n lijst samenstellen zouden zich na afloop eens achter de oren moeten durven krabben.

Op de Facebookpagina van Tjitske Jansen is inmiddels een enorme discussie losgebarsten over het haantjesgedrag van de CPNB.