Simone van der Vlugt en Herman Koch prijken met ingang van vandaag op de Boekenbon. Zij volgen Esther Gerritsen en Tommy Wieringa op die de afgelopen vier jaar op de Boekenbon stonden. Vanaf 1996, het jaar waarin auteursportretten op de (toen nog papieren) Boekenbon werden geïntroduceerd, was die eer voorbehouden aan literaire kanonnen als Louis Couperus, Hella S. Haasse, Harry Mulisch, Cees Nooteboom en Jan Wolkers.

De Boekenbon werd in 1934 in het leven geroepen om het lezen te bevorderen. Per jaar worden meer dan een miljoen boekenbonnen cadeau gegeven.

Van der Vlugt en Koch werden door de bezoekers van de boekensite hebban.nl gekozen. ‘Ik vind het een eer om erop te staan,’ zegt Simone van der Vlugt. Andere genomineerden waren Alex Boogers, Murat Isik, Jaap Robben, Thomas Verbogt, Hanna Bervoets, Charlotte Mutsaers, Joke van Leeuwen en Vonne van der Meer. De nieuwe Boekenbon is ontworpen door Jaap Drupsteen.