Hij was te laat om de open brief te ondertekenen die vandaag in NRC Handelsblad en De Morgen staat, maar in een ongekend harde Facebookpost haalt P.C. Hooftprijswinnaar Nachoem M. Wijnberg wel fel uit naar de CPNB:

OK, Esther Jansma nodigde mij uit open brief aan CPNB over boekenweekthema & v/m (die morgen in NRC & De Morgen komt) mede te ondertekenen. Was te laat om nog mee te doen en was achteraf ook niet zeker of ik wel mee had willen doen, want in open brieven staat zelden wat ik wilde zeggen.
Voor zover ik weet is deze laatste (onbewuste?) oprisping van seksisme afkeurenswaardig in haar magnifiek mengsel van leegheid die net zo goed slechtheid kan zijn én domheid, maar tegelijk ook slechts een voorbeeldje van de oceaanachtige hoeveelheid van datzelfde mengsel dat het CPNB al lange tijd helaas ook in mijn naam over het volk uitgiet.
Kortom, collectieve protestactie is op zich goed (want zeker: als niemand wat doet gebeurt er ook niets), maar zou het liefste iets doen dat kan bijdragen aan dat het CPNB in algemenere zin zich net iets minder als de incompetente marketingafdeling van een pseudo-bedrijf gedraagt.