In een stuk voor Vrij Nederland over de grenzen van de privacy in autobiografische romans bespreekt Jamal Ouariachi twee echtscheidingsboeken. Ik nog wel van jou van Elke Geurts en Berichten uit het tussenhuisje van Henk van Straten. Het laatste boek komt er niet best van af: ‘een draak van een boek’. Dat komt voornamelijk door de stijl van Henk van Straten:

Dit alles is een prozastijl die allerbelabberdst is. Dat zit ’m om te beginnen in de woordkeuze: de overstelpende mate waarin het werkwoord ‘voelen’ voorbijkomt, doet een burn-out vermoeden bij de redacteur van dienst, en een onthutsend beperkt vocabulaire bij de auteur.

En dit harde oordeel komt echt niet omdat Henk van Straten geen triootje wilde met Jamal en zijn vrouw, die toen nog zijn vriendin was. Wat? Wat? Lees het hele stuk hier.