Morenita Taborda was in de bibliotheek in Amsterdam en kwam het boek Suriname, here we come! van Sanne de Bakker tegen. Met leuke weetjes over Suriname! Alleen zijn die weetjes nogal dubieus. ‘Ik vind het jammer dat een bibliotheek in de Amsterdamse poort een boek zoals deze op de planken heeft staan,’ schrijft Taborda en ze krijgt enorm veel reacties op haar post die inmiddels al honderden keren gedeeld is.

Uitgeverij Kluitman (het verscheen eerst bij Pimento) haalt het boek per direct uit de handel:

Boek ‘Suriname here we come’ niet meer leverbaar
Het spijt uitgeverij Kluitman te horen dat een boek van auteur Sanne de Bakker, ‘Suriname here we come’ (oorspronkelijk verschenen bij een andere uitgever) mensen met een aantal passages heeft gekwetst.

Dit is nooit de bedoeling geweest. Kluitman heeft daarom besloten het boek van deze website te halen en niet meer leverbaar te maken.

De site Funx geeft een reactie van de auteur.