Nog even een staartje aan het Anna Karenina-marathondebat. Literatuurwetenschapper Lieke Stelling schreef in een ingezonden brief in de Volkskrant dat de Anna Karenina-marathon vrouwonvriendelijk was. Daarop reageerden literair omnivoor Lidewijde Paris en vertaler Hans Boland nogal verbolgen. In de Volkskrant van vandaag reageert Stelling weer op Boland, zonder in te gaan op zijn argumenten. In plaats daarvan verlegt ze de aandacht naar de vertegenwoordiging van vrouwen op het Ilfu, die volgens Stelling nogal nadelig uitpakt voor vrouwen.

In Utrecht leerden zij dat die droom nog ver weg is, want de schijnwerpers waren er voor vijf mannelijke sterauteurs en maar één vrouw, Becky Albertalli, die door deze ongelukkige context in de rol van excuus-truus belandde.

lees de ingezonden brief hier.