Grote verschuivingen in de top tien van de Bestseller60 deze week. Het is Kinderboekenweek en dat is ook te merken in de bestsellerlijst. Dat het prentenboek van de Kinderboekenweek goede zaken doet, is te voorspellen (Kom erbij van Milja Praagman staat op de tweede plek), dat de winnaar van de Gouden Griffel ineens een goede positie verwerft ook (Lampje van Annet Schaap staat op nummer drie). Verder zien we een paar prentenboeken terug in de top tien en een nieuwe deel van Dagboek van een muts.

Door deze storm aan kinderboeken hebben andere titels het zwaar in de top tien. Murat Isik stond de afgelopen 21 weken steevast in de top tien met zijn prijswinnende roman Wees onzichtbaar, maar hij moet het deze week doen met een vijftiende plek.

Jaap Robben bestormde vorige week nog de top tien met zijn roman Zomervacht (Boek van de Maand bij DWDD), maar hij zakt nu naar plaats 24.