Een kinderboekenuitgever die ook anti-vaccinatie-boeken uitgeeft. Op de site van het programma De monitor staat een voorproefje van wat Lemniscaatdirecteur Jean Christoph Boele van Hensbroek zegt over vaccinaties. Hij wordt geïnterviewd door Teun van de Keuken.

Boele van Hensbroek: ‘Kinkhoest is niet zo gevaarlijk als iedereen denkt.’
Van de Keuken: ‘Stel dat u een kind heeft en u vaccineert het niet en dat kind krijgt de mazelen. Dat was een hele ernstige ziekte waarvan we vergeten zijn hoe ernstig dat is.’
Boele van Hensbroek: ‘You’re kidding!’
Van de Keuken: Wat ‘you’re kidding’?
Boele van Hensbroek: ‘Er is een hele generatie met de mazelen opgevoed, er is helemaal niets met de mazelen aan de hand! Wat laat u zich nu aanpraten? We hebben gewoon een kinderziekte gehad, u bent in een generatie opgegroeid dat er ook mazelen was, er is niets mis mee.’

Het wordt extra pijnlijk als Boele van Hensbroek het niet bewezen verband met autisme aanhaalt.

Lemniscaat geeft onder meer Vaccin Vrij! van de anti-vaccinatie-activiste Door Frankema, U kunt veel meer dan u denkt van de alternatieve arts Hans Moolenburgh, en Vaccinatie van micropaleontoloog Viera Scheibner uit.

De laatste jaren zijn er al veel kinderboekenauteurs weggelopen bij Lemniscaat. Ze hebben er nu weer een reden bij.

Lees het hele stuk hier.