Maxim Februari heeft zaterdag tijdens de Nacht van NRC in Rotterdam de J.L. Heldringprijs gekregen. Februari krijgt de prijs voor zijn columns in NRC. Juryvoorzitter Xandra Schutte in NRC over de columns: ‘Februari schrijft op een literaire manier over actuele thema’s’ Bewonderenswaardig is volgens Schutte dat Februari op ‘een heel luchtige toon over ernstige zaken kan praten, zoals de technologisering of het neoliberalisme – een woord dat hij overigens nooit zal gebruiken’.

De J.L. Heldringprijs, een prijs voor de beste columnist, werd eerder toegekend aan Hans Goslinga (Trouw), Sheila Sitalsing (de Volkskrant), Folkert Jensma, Caroline de Gruyter (NRC), Marja Pruis (De Groene) en Stevo Akkerman (Trouw). De jury bestond dit keer uit Xandra Schutte (De Groene), Giselle van Cann (NOS), Avinash Bikhie (Nu.nl) Sheila Sitalsing (de Volkskrant) en Folkert Jensma (NRC).