Tommy Wieringa heeft zojuist de BookSpot Lezersprijs 2018 gewonnen voor zijn roman De heilige Rita. Dat werd zojuist bekend gemaakt in het televisieprogramma Vijf Uur Live. Wieringa krijgt 10.000 euro.

De afgelopen weken konden lezers stemmen op de drie genomineerde boeken voor de lezersprijs. Ook Suzanna Jansen en Pieter Waterdrinker waren genomineerd.

Vanavond wordt tijdens RTL Late Night de winnaar van de BookSpot Literatuurprijs 2018 nog bekend gemaakt. Hiervoor is Tommy Wieringa ook genomineerd. Hij kan dus twee prijzen winnen op één dag. De andere genomineerden zijn Arjen van Veelen, Aukelien Weverling, Suzanna Jansen, Peter Middendorp en Peter Verhelst. Deze prijs is uiteindelijk de grootste klapper. De winnaar ontvangt namelijk 50.000 euro.

De BookSpot Lezersprijs wordt voor het eerst uitgereikt in deze vorm.