Goed nieuws over het voortbestaan van de Woutertje Pieterse Prijs. Vandaag liet bestuursvoorzitter Hans Smit weten dat de kinder- en jeugdliteratuurprijs voor twee jaar uit de gevarenzone is. De Brook Foundation gaat de prijs vanaf komend jaar ook ondersteunen, eerder was al bekend dat Stichting De Versterking de prijs financieel ondersteunt.

De Woutertje Pieterse Prijs is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. De afgelopen jaren was het onduidelijk of de prijs nog uitgereikt kon worden, omdat Bruna plotseling stopte als sponsor van de prijs.

De jury bekroont elk jaar kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 15.000 euro. De prijs bestaat inmiddels ruim dertig jaar. Vorig jaar werd Lampje van Annet Schaap bekroond.