Een opmerkelijk bericht van schrijver Joubert Pignon. Hij doet op Facebook verslag van de kerstborrel bij zijn uitgever Atlas Contact. Dit verslag pakt niet goed uit voor Chris Herschdorfer, directeur-uitgever van Atlas Contact. Het beeld dat Pignon over hem schetst, is vernietigend.

Volgens de schrijver moest hij zich voor de zevende keer aan Herschdorfer voorstellen (Pignon publiceerde inmiddels drie boeken bij Atlas Contact), toen de uitgever in zijn toespraak de successen van Atlas Contact van het afgelopen jaar aanhaalde (prijzen en nominaties), vergat hij de nominatie van Pignon te noemen voor de J.M.A. Biesheuvelprijs (waar overigens eveneens Vonne van der Meer – ook Atlas Contact – voor genomineerd was). Daarna volgt er nog een pijnlijke act met een componist, waarna Pignon schrijft:

Atlas Contact is het afgelopen jaar veel schrijvers verloren, maar kennelijk nog niet genoeg. Toch was het nog druk op de kerstborrel, volgend jaar is het vast rustiger.

Enfin, hieronder is zijn Facebook-bericht volledig te lezen.