In 2023 verschijnt de biografie van Ischa Meijer als tweede deel van het dubbelportret van vader en zoon Meijer. Het eerste deel,  Jaap en Ischa Meijer. Een joodse geschiedenis 1912-1956, geschreven door Evelien Gans, verscheen elf jaar geleden. Afgelopen zomer overleed Evelien Gans voordat zij zich kon zetten aan het schrijven van Ischa en Jaap Meijer, dat vooral over de zoon zou handelen. Annet Mooij zet haar werk voort

Annet Mooij heeft boeken op haar naam staan als De strijd om de FebruaristakingDag in dag uit. Een journalistieke geschiedenis van de Volkskrant en Branie, de biografie van de feministe en schrijfster Mina Kruseman. Dit najaar verscheen haar biografie over Gisèle van Waterschoot van der Gracht, het veelgeprezen De eeuw van Gisèle. Mythe en werkelijkheid van een kunstenares. Haar boek over Ischa Meijer zal in 2023 bij Prometheus verschijnen.

Ischa Meijer (1943-1995) was journalist, schrijver en artiest. Hij had grote faam als interviewer, niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op radio en televisie. Samen met zijn ouders overleefde hij als kind het concentratiekamp Bergen-Belsen. Zijn biografie wordt uitgegeven door Prometheus.

Hier een interview met Ischa Meijer uit 1981.

Afbeelding: De redactie van de Haagse Post staakt tegen de benoeming van een nieuwe hoofdredacteur. Staand aan het bureau Ischa Meijer. Foto Anefo, 2 juli 1973.

0

Reacties