Je zou toch verwachten dat een cabaretier zich achter de oren zou krabben als hij zich in het gezelschap bevindt van Johan Derksen en de zijnen, maar nee hoor. Omdat ook Van ’t Hek behoort tot het groepje bejaarde mannen dat vindt dat je alles moet kunnen zeggen, maar liever niet heeft dat er wat terug gezegd wordt én omdat hij al eerder vond dat ‘pisnicht‘ een gezellige Amsterdamse uitdrukking was, neemt hij het in zijn column in NRC Handelsblad op voor de voetbalcommentator.

Of het land op hol geslagen is? Beetje wel toch? Beroepseikel Johan Derksen zit tussen de piepende kastdeuren van mekkerende nichten en de minister van Emancipatie wil met hem praten.

De minister wil met Derksen praten en dit moet Derksen volgens Van ’t Hek doen:

En misschien kan hij daar aan de emancipatieminister uitleggen dat een beetje tegengas van een bejaarde bij haar portefeuille hoort. Homo-emancipatie in dit geval. Als er een grapje of een kritische opmerking over je gemaakt kan worden dan tel je namelijk pas echt mee. Eerder niet.

Lees de rest van zijn column hier.