Beter goed gejat dan slecht bedacht, moet de Stadsdichter van Gouda Pieter Stroop van Renen, hebben gedacht toen hij het plan lanceerde om een gedicht van zijn hand op tien verschillende Goudse lijven te tatoeëren. Pas als alle tien mensen bij elkaar aanwezig zijn is het gedicht compleet. Stroop van Renen heeft het idee van Maarten Inghels, die als Stadsdichter van Antwerpen het idee bedacht en uitvoerde. Stroop van Renen geeft Inghels ook alle credits bij de lancering van zijn Goudse variant.

In het AD vertelt hij erover. Ook over het gevaar dat iemand zijn regel zat is.

Als iemand de tattoo laat weghalen, wil ik dat graag weten, dan kan ik de regel aan iemand anders toebedelen.

Omroep West sprak ook met de Stadsdichter over zijn lijfgedicht en nam een kijkje bij Subskin Ink Tattoo.

Stroop van Renen heeft al 40 aanmeldingen binnen.