Een overwinning met een Nederlands randje want de Costa Book Award 2018 is gegaan naar The Cut Out Girl van de in Nederland geboren Bart van Es. Eerder waren al vijf winnaars geselecteerd in diverse categorieën, maar vandaag werd winnaar van de winnaars bekendgemaakt. The Cut Out Girl is een biografie over het meisje Lien dat in Den Haag tijdens de oorlog in de familie van Van Es werd opgenomen. Lien was aanwezig bij de prijsuitreiking en stond met Van Es op het podium.

Van Es verdient met de prijs 30.000 Britse ponden. De jury zei in het eindoordeel:

The hidden gem of the year. Sensational and gripping, and shedding light on some of the most urgent issues of our time, this was our unanimous winner.

In Nederland is het boek uitgegeven door De Bezige Bij onder de titel Ver-geet-mij-niet. Van Es woont werkt in Engeland.