Om de Libris Literatuur Prijs hip te maken wil de stichting van de prestigieuze prijs (samen met onder andere het altijd goedgemutste Hebban en het Nederlands Letterenfonds) het volk meer bij het prijzenspektakel betrekken.

Het resultaat heet Start Jouw Leesclub. Leesclubs in Nederland worden uitgedaagd om de genomineerden voor de Libris Literatuur Prijs te lezen. Door je als leesclub op te geven, maak je kans op verschillende prijzen. De hoofdprijs is een uitnodiging voor de prijsuitreiking in het Amstel Hotel, maar je kunt gelukkig ook kans maken op troostprijzen. Zo kun je als leesclub een ambassadeur te gast krijgen.

Bijvoorbeeld Alma Mathijsen. Zij zegt in een promofilmpje dat ze helemaal niet geïnteresseerd is om ‘een boek te beoordelen of een boek te veroordelen’. Dat vindt ze saai. Ze vindt het gewoon interessant ‘om in een boek te stappen en de wereld te zien door de ogen van iemand anders’. Dit doet ze graag onder het genot van snacks.

Enfin, je kunt ook bezoek krijgen van ambassadeur Abdelkader Benali of vlogger Cynthia (wie? wie?).