Inmiddels zijn er nog zes kanshebbers voor de Libris Literatuur Prijs 2019. Zojuist is door de jury in de Nieuwe Kerk in Amsterdam de shortlist bekendgemaakt van de prestigieuze prijs. Een verrassende keuze werd het uiteindelijk niet echt. Esther Gerritsen, Rob van Essen en Ilja Leonard Pfeijffer eindigen vorig jaar al hoog in de eindejaarslijstjes van recensenten.

Dit is de shortlist:

Jan van Aken – De ommegang, Querido
Johan de Boose – Het vloekhout, De Bezige Bij
Esther Gerritsen – De trooster, De Geus
Bregje Hofstede – Drift, Das Mag
Ilja Leonard Pfeijffer – Grand Hotel Europa, De Arbeiderspers
Rob van Essen – De goede zoon, Atlas Contact

Op de longlist stonden eerder nog achttien titels.

De uitreiking van de Libris Literatuur Prijs vindt plaats op maandag 6 mei in het Amstel Hotel in Amsterdam. Deze uitreiking wordt live uitgezonden in Nieuwsuur.

De jury bestaat uit: Jet Bussemaker, oud-minister van Cultuur; Sigrid Bousset, programmamaker; directeur Huis van Herman Teirlinck, Beersel; Erica van Boven, hoogleraar letterkunde aan de Open Universiteit; Dries Muus, literair criticus van de lokale krant Het Parool; Petra Possel, journalist/presentator van de NTR en NRC Handelsblad.