Moord op de moestuin (Nijgh & Van Ditmar) van Nicolien Mizee werd vorige week uitverkoren tot Boek van de Maand februari door het boekhandelarenpanel van DWDD. Zo’n uitverkiezing betekent niet altijd bingo in de boekenbranche, maar deze keer wel, want vanuit het niets staat het boek op plaats drie. Op de vierde plek staat Woorden schieten tekort (Meulenhoff) van Nicci Gerrard, ook een boek van het panel. Het grote Rembrandt voorleesboek (Rubinstein) van Joke van Leeuwen, maar ook van Thijs Goverde, Bibi Dumontak, Jan Paul Schuttten, Sjoerd & Margje Kuyper en Koos Meinderts komt binnen op plek 23. Alleen De muur (Prometheus) van John Lanchester het vierde boek van het panel ontbreekt op de lijst. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de keuze van het panel weer zo goed scoort.

Moeders lichaam van Joris van Casteren, vorige week ook te gast in DWDD komt binnen op plek 25