Aan het begin van de maand sloeg ze nog een kast in elkaar omdat haar boek Schokland ontbrak op de lijst voor Het Beste Groninger Boek, maar komende zondag, een week voor de uitreiking van de prijs is ze te gast in de talkshow Onder de vulkaan. De organisatoren van de talkshow handelden snel toen ze zagen dat de roman die nota bene gaat over de aardbevingen in de provincie Groningen en de tergende manier waarop de NAM de schade afhandelt, niet voorkwam bij Het Beste Groninger Boek.

Deze zondag zijn er drie sterke vrouwen te gast in Onder de vulkaan, naast Saskia Goldschmidt, is ook Annet Mooij aanwezig die over het leven van de eigenzinnige kunstenares Gisèle van Waterschoot van der Gracht (1912-2013): De eeuw van Gisèle. ‘Een fascinerend boek’ oordeelde Vrij Nederland.

Ook Marte Röling komt langs. Is er iets wat zij niet kan maken? Van grote monumentale werken in de openbare ruimte tot indringende portretten. In Uithuizen bouwt ze na de dood van geliefde Henk Jurriaans met zijn drie andere vrouwen verder aan haar werk. ‘Lanterfanten komt bij ons niet voor,’ zei ze in een interview.

Het vrouwenkoor Female Voices brengt een muzikale bewerking van het gedicht De moeder de vrouw van Martinus Nijhoff ten gehore.

Waar: Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen
Wanneer: zondagmiddag 24 maart, 15.00 uur.
Prijs: € 8,50 (CJP/Student € 6,50), voorverkoop hier.
Presentatie: Roos Custers en Coen Peppelenbos