De titel van het stuk op Neerlandistiek ‘Een drol met een strik erom’ voorspelde al niet veel goeds en dat klopt want de Nijmeegse literatuurwetenschapper Jos Joosten heeft weinig positiefs te melden over het Boekenweekgeschenk Jas van belofte door Jan Siebelink.

Dat komt allereerst door de onbeholpen stilistische vaardigheden van de auteur. Gek genoeg associeert men hem nog wel eens met decadente fin-de-siècle schrijvers, maar de heilige geest van Rimbaud en Baudelaire jaagt hier nu niet bepaald doorheen. Dit is proza van een vuttende procuratiehouder. Met name de dialogen zijn van een onwaarschijnlijke houtenklazerigheid.

Lees het hele stuk hier.

Eerder kreeg het boek 1 bal in NRC Handelsblad, op Tzum waren we ook niet zo juichend. Het hoogst scoorde Siebelink nog in de Volkskrant met drie sterren.