Tommy Wieringa begint vandaag zijn column in NRC Handelsblad met een beschrijving van ‘de even fanatieke als slecht geïnformeerde antifascist Arthur Graaff’ die er onlangs voor zorgde dat een eerbetoon aan Armando in Kamp Amersfoort niet doorging. Wieringa toont aan dat Graaff slecht en half citeert uit het werk van Armando.

Je eigen morele verontwaardiging oproepen door zelf selectief te citeren; ergens in de DSM-5 moet die geestelijke kwaal beschreven staan.

Intussen is het opmerkelijk dat de uitgevers van Armando zich niet of nauwelijks hebben laten horen in dit debat.

Al eerder protesteerde Wiljan van den Akker en ondergetekende tegen de kortzichtigheid van Arthur Graaff die alleen in zijn eigen mening geïnteresseerd is en blijkbaar allerlei even slecht geïnformeerde organisaties achter zich krijgt.

En kopen die NRC, al was het maar voor het interview met A.L. Snijders door diezelfde Wieringa.

(foto: Armando in museum Voorlinden, nog tot en met 5 mei)